Cake!

Ik schreef al eerder over de Wonderpan. Vandaag een recept voor cake voor de wonderpan die ook prima in een normale oven gebakken kan worden.

Aan ingrediënten heb je de volgende dingen nodig:
3 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram basterd suiker
200 gram boter, die je laat smelten in een steelpan op kleine pit

Bij het maken van deze lekkere cake is de werkwijze erg belangrijk, als je alles bij elkaar gooit zonder de stappen te nemen smaakt de cake anders dan als je netjes de stappen volgt.

Als eerste klop je de eieren goed met de suiker, ongeveer 2 minuten met de mixer op de hoogste stand. Het moet een lichtbruin mengsel zijn en het moet mooi luchtig zijn. Vervolgens roer je de gesmolten boter er door en als laatste roer je het zelfrijzend bakmeel er door. Ik doe dit altijd met de mixer en doe dat ongeveer 2 minuten zodat er een mooie egaal luchtig beslag is. Het beslag gaat in de oven en je bakt het in het midden van de oven op 160 graden Celcius.

Je kunt natuurlijk variëren met vanille suiker of vanille extract, rozijnen, appel of cacao.

20140410-102935.jpg

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s