Zandkoekjes

Mijn favoriete recept is dat van zandkoekjes. Ik deel het dan ook graag!

20140409-155902.jpg

Ik heb het recept zo vaak gemaakt dat ik het helemaal uit mijn hoofd ken. Als klein meisje maakte ik het al graag en ik trakteerde ook erg jaar weer op zandkoekjes.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
65 gram basterd suiker
90 gram boter
125 gram bloem
mespunt zout
1 zakje vanille suiker

Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Tip! Zeef de bloem, dan is het losser en laat het zich makkelijker door de andere ingrediënten mengen. Laat het even vijf minuten rusten in de koelkast. Daarna rol je het uit met een deegroller tot een lap en kun je met uitstekers koekjes uitsteken. Daarna hoef je ze alleen nog maar af te bakken in de oven op ongeveer 175 graden Celcius. Ze moeten er ongeveer 13 – 15 minuten in. Kijk even of ze mooi lichtbruin zijn.

Bij mij zijn ze altijd erg snel op!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s