Boterkoek

Recept nummer 4 alweer zonder pakje! Dit keer heerlijke boterkoek. Ook deze boterkoek maak ik in de wonderpan, maar hij kan ook prima gemaakt worden in een springvorm van 18 of 20 cm doorsnede.

20140410-105756.jpg

Als ingrediënten heb je de volgende dingen nodig:
175 gram bloem (gezeefd)
175 gram boter ( op kamer temperatuur)
125 gram basterd suiker
1 ei
1 pakje vanille suiker

Meng de bloem met de vanille suiker en de basterd suiker. Daarna snijd je de boter met een mes door het meel, tot het kleine brokjes zijn. Van het ei voeg je ongeveer 3/4 toe, de rest gebruik je straks om over de boterkoek te strijken. Nu ga je het kneden met je handen tot een bal. Deze bal wordt plakkerig en je handen worden er erg vet en zacht van. Als het een mooie bal is en alle ingrediënten goed zijn gemengd kun je het in de vorm doen en goed aandrukken met bijvoorbeeld een vork. (aan een lepel blijft het teveel plakken) Als laatste strijk je het restje van het ei uit over de boterkoek en dan gaat hij de oven in op 180 graden Celcius voor ongeveer 20 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s