Italiaans brood

Omnomnom, oh zo lekker en simpel en ook nog eens ideaal als borrelhapje of bij een salade op bijvoorbeeld een verjaardag. Het makkelijkste is nog wel dat je het gewoon vooraf kunt maken! Ideaal!! En we noemen het gevuld Italiaans brood!

Al you need is:
– brood mix (mijn voorkeur is bruin brood)
– olijven (zwart en groen of kies een van beide)
– zon gedroogde tomaatjes
– 400 gram geraspte kaas (kan een kaas zijn die je lekker vindt, maar ook parmenzaanse kaas)
– prosciutto (maar ik gebruik altijd schwarzwalder schinken van de Lidl)
– 6 eieren
– handjevol basilicum
– olijfolie

Verwarm de oven voor. Maak het brooddeeg aan zoals op het pakje staat. Rol het uit tot een lange lap van 1 meter lang en ongeveer 20 cm breed. Kook de eieren. Leg over de lap in het midden de ham, daarop de tomaatjes, de olijven, de basilicum, de eieren en de kaas. Vervolgens sprenkel je er wat olijfolie over en vouw je de lap dicht tot je een lange slang hebt. Leg deze lange slang in een ring, dus laat zijn kop zijn staart bijten en leg hem in deze ronde vorm op de plaat voor in de oven. Laat het geheel nog 15 minuten rijzen buiten de oven. Schuif het in de oven en bak het 35 min op 180 graden.

Eet smakelijk!

Zowel warm, als koud is het heerlijk!

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s