Appelmoes

Okee, het is nog niet zover dat de appels van de bomen vallen en we weer appelmoes kunnen maken. Toch wil ik het recept graag met je delen. Ik ben gek op het maken van appelmoes en het eten van zelfgemaakte appelmoes! Jammie!

Je hebt nodig:
– citroensap (1 eetlepel)
– appels
– suiker (stevia kan ook als je geen suiker wilt gebruiken)
– schaal met water
– theelepel kaneel

Doe het citroensap in de schaal met water en schil de appels. Snij ze in partjes en doe ze in de schaal met water en citroensap. Dit zorgt er namelijk voor dat ze niet bruin worden. Als je alles geschild hebt giet je het af en doe je de appels in een pan. De appels mogen nog best een beetje nat zijn, dat is juist handig voor het koken. Eerst zet je het vuur hoog tot het gaat pruttelen. Dan zet je het zacht en laat je het rustig door pruttelen. Als de appels zacht zijn kun je het of nog gaan pureren tot het een gladde moes is of je laat de kleine stukjes er inzitten en dan heet het appelcompote.

Heerlijk als bijgerecht, of gewoon zo…

039 (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s