Bouclé babymutsje

Een gehaakt babymutsje is al super schattig, maar deze heeft echt cuteness overload! Lekker wollig en heel erg lief! Ik haakte het mutsje met Drops Alpaca Bouclé. Het is super zacht garen door de fijne samenstelling van 80% alpaca, 15% wol en 5% polyamide. Ik raad beginnende hakers af om met dit garen een mutsje (of wat dan ook) te haken, omdat je de steken niet ziet en alles op gevoel moet haken.

img_5811

Ik haakte het mutsje op onderstaande manier. Normaliter begin ik een mutsje met een magische ring en daar haak ik de eerste steken in. Maar omdat ik het maak met bouclé garen is een magische ring niet mogelijk, je trekt dan namelijk de draad helemaal stuk en alle lusjes er uit. Uithalen is trouwens ook eigenlijk niet te doen met deze draad, omdat je dan de structuur van de draad verknalt. Je moet dus goed weten wat je doet en nog een tip is om dit vooral bij daglicht te haken!

Dan nu het patroon:

R1: Haak twee lossen. Haak in de tweede losse vanaf je naald twee lossen en vervolgens tien stokjes. Sluit deze ronde met een halve vaste in de bovenkant van het eerste stokje.  ( 10)

R2: Haak twee lossen. Haak in elk stokje nu twee stokjes.  Sluit deze ronde weer af met een halve vaste in het eerste stokje. Dit doe je in totaal tien keer.(20)

R3: Haak twee lossen. Haak nu in de eerste steek twee stokjes en in de volgende stok een stokje. Dit doe je in totaal tien keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (30)

R4: Haak twee lossen. Haak in de eerste steek twee stokjes en in de volgende twee steken een stokje. Dit doe je in totaal tien keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (40)

R5: Haak twee lossen. Haak in de eerste steek twee stokjes en in de volgende drie steken een stokje. Dit doe je in totaal tien keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (50)

R6 – 10: Haak twee lossen. Haak in elke steek een stokje. Sluit elke ronde weer met een halve vaste in het eerste stokje. Elke ronde begin je ook met twee lossen.(50)

R11: Haak een losse. Vervolgens haak je in elke steek een vaste. Sluit de ronde weer met een halve vaste en hecht de draad af. (50)

En klaar is je super schattige mutsje! :)

Het patroon is mijn eigen patroon, eventuele overeenkomsten met andere patronen rusten op louter toeval. Je mag voor eigen gebruik dit patroon gebruiken, maar niet delen of openbaar maken via je eigen website of Facebook. Verwijzen met een link mag natuurlijk wel! :) 

Advertenties

Een gedachte over “Bouclé babymutsje

  1. super leuk! Dat lijkt me heerlijk zacht! Jammer dat ik allergisch ben voor wol want dit geeft een mooi effect. Wel altijd een uitdaging zulk pluizig garen, maar het resultaat is het helemaal waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s