Babymutsje

Het haken van babymutsjes vind ik een heerlijk werkje, het is zo klaar en ziet er zo snoezig uit! Aangezien er veel in mijn omgeving zwanger zijn is het ook best nuttig. Zaterdag 17 januari poste ik al een foto van dit mutsje en dan nu het patroon!

2015/01/img_5796.jpg

Het vorige mutsje wat ik plaatste was een baby mutsje gehaakt van Drops Alpaca Bouclé. Voor dit mutsje besloot ik Drops Paris recycled Denim te gebruiken voor een stoere look en ik besloot een nieuwe steek te proberen.
Via Facebook belande ik op de site van Drops waar ze met instructievideo’s steken en technieken uit leggen. Ik zag daar de video voor de kreeftensteek en raakte geïnspireerd. Ik besloot het babymutsje af te werken met de kreeftensteek.

Omdat Drops Paris ook met naald 5 wordt gehaakt, maar dikker is dan het bouclé garen paste ik het patroon een beetje aan. Ik haakte in plaats van tien stokjes, maar negen.  Hieronder het patroon wat ik volgde en de instructievideo van de kreeftensteek.

R1: Maak een magische ring en haak daarin twee lossen. En vervolgens negen stokjes. Je sluit de ring door een halve vaste in het eerste stokje.  ( 9)

R2: Haak twee lossen. Haak in elk stokje nu twee stokjes.  Sluit deze ronde weer af met een halve vaste in het eerste stokje. Dit doe je in totaal negen keer.  (18)

R3: Haak twee lossen. Haak nu in de eerste steek een stokje en in de volgende stok twee stokjes . Dit doe je in totaal negen keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (27)

R4: Haak twee lossen. Haak in de eerste twee steken een stokje en in de derde steek twee stokjes. Dit doe je in totaal negen keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (36)

R5: Haak twee lossen. Haak in de eerste drie steken een stokje en in de vierde steek twee stokjes. Dit doe je in totaal negen keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (45)

R6 – 10: Haak twee lossen. Haak in elke steek een stokje. Sluit elke ronde weer met een halve vaste in het eerste stokje. Elke ronde begin je ook met twee lossen.(45)

R11: Haak een losse. Vervolgens haak je in elke steek een kreeftensteek. Een kreeftensteek is een omgekeerde vaste. In de video hieronder zie je de steek.. Sluit de ronde weer met een halve vaste (die werk je ook de ‘verkeerde’ kant uit) en hecht de draad af. (45)

De instructievideo’s van Drops zijn zonder geluid omdat ze in veel landen gebruikt worden. Mocht je een gesproken instructie willen hebben zoek dan even op YouTube naar kreeftensteek.

Het patroon is mijn eigen patroon, eventuele overeenkomsten met andere patronen rusten op louter toeval. Je mag voor eigen gebruik dit patroon gebruiken, maar niet delen of openbaar maken via je eigen website of Facebook. Verwijzen met een link mag natuurlijk wel! :) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s