Boek: Pekingeend bij nacht

20140709-111015-40215697

Tekst achterflap:
‘Mama, wil je even wat Chinees voor me opwarmen?’ zegt Boelie. Het is half twee ’s nachts, op zich een uitstekend tijdstip om Chinees op te warmen, daar niet van. Maar als je pas vier bent liggen zulke zaken genuanceerder. Hij staat naast mijn bed met zo’n overdreven wakkere, glinsterende oogopslag die bij nadere beschouwing gevoed blijkt te worden door hevige koorts. De damp slaat van zijn blote lijfje als een gloeiende radiator vol nat wasgoed, en uit zijn bekje walmt de beruchte ziekekindertjeskegel van de betere Franse kazen. ‘Ik wil nog wat pekingeend met saus!’ schettert hij, en begint vervolgens overvloedig te braken, uiteraard net naast het prullenbakje dat ik hem snel onder de kin probeer te schuiven.

Met haar kookboeken en haar columns in Volkskrant Magazine en Jan bond Sylvia Witteman (1965) een groot lezerspubliek aan zich. Pekingeend bij nacht bevat een royale selectie uit haar werk. De ongemakken van het dagelijks leven van een moeder met drie jonge kinderen worden met veel humor beschreven. En tot haar eigen verbazing herkent iedereen zich erin…

Dit is het boek waar ik naar grijp als ik ’s nachts niet kan slapen of als ik even niets te doen heb en wat luchtigs wil lezen. Het boek is bevat verschillende columns van Sylvia Witteman. You either love her or hate her, maar ik hoor duidelijk bij de eerste categorie. Ik moet erg lachen om de dingen die ze verteld, zoals het verhaal hoe ze in Rusland het rijbewijs haalde en daar jaren lang over de weg reed als een maniak, maar sommige dingen zijn ook erg herkenbaar, zoals het verhaal over rommel in je huis na een verhuizing en dat de dozen daar dan jaren lang gezellig staan te verstoffen… Ook ik ben zo’n rommelkont.

Dit is een heerlijk boek om te lezen en lekker bij te lachen en alle zorgen te vergeten! Dus kom je het tegen in de kringloop, aarzel niet en neem het mee!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s