Gelukskonijntje

Als je de krant open slaat zie je allemaal trieste berichten, dus ik besloot dat de wereld wel wat geluk kon gebruiken. En dat begint bij kleine gebaren. Vroeger toen ik jong was ging ik regelmatig met mijn moeder naar de winkel Ny-Na in Leeuwarden. Een beetje gek, alternatief winkeltjes vol leuke spulletjes die niet iedereen had. Als je daar iets kocht en het liet inpakken als cadeautje werd er altijd een gelukspoppetje op geplakt. Ik vond dat zo’n lief gebaar en besloot de gelukspoppetjes te gebruiken om overal geluk bij me te hebben. Aan mijn huissleutelbos hangt er zelfs nog steeds eentje. Anderen ben ik inmiddels kwijt geraakt en die mogen van mij iemand anders geluk gaan brengen.

Geïnspireerd door deze gelukspoppetjes besloot ik een gelukskonijn te ontwerpen. Als je gaat zoeken op de betekenis van konijnen dan kom je er al snel op uit dat een konijnenpootje geluk betekend. Nu heeft dit konijn geen pootjes, maar ik vind dat hij alsnog geluk betekend. ;) Het patroon is simpel en zo klaar.

DSC01848ecd

Je hebt de volgende dingen nodig:

– wit garen ( of zwart, of bruin of grijs. Het is maar net welke kleur je je konijntje wilt geven)
– haaknaald 2,5
– zwart borduurgaren
– een restje Zpagetti garen
– fiberfill (echt een heel klein beetje)
– chinees eetstokje om alles mooi mee aan te stampen

LIJFJE

Ronde 1: haak 6 vasten in een magische ring (6)
Ronde 2: Haak in elke steek twee vasten (12)
Ronde 3: Haak in de volgende twee steken een vaste. In de derde steek haak je twee vasten. Dit herhaal je vier keer. (16 )
Ronde 4: Haak in de volgende drie steken een vaste. In de vierde steek haak je twee vasten. Dit herhaal je vier keer. (20 )
Ronde 5-6: Haak een vaste in elke steek. (20 )
Vouw de Zpagetti draad dubbel en trek de Zpagetti draad door het gat heen. Het makkelijkst wil dit als je dit even doet met een tweede haaknaald in een kleine maat.
Ronde 7: Haak 1 vaste in de eerste drie steken daarna haak je twee steken samen (minderen) Dit doe je in totaal vier keer. (16 )
Vul het bolletje op rondom de Zpagetti draad die er nu uitsteekt.
Ronde 8: Haak 1 vaste in de eerste twee steken daarna haak je twee steken samen (minderen) Dit doe je in totaal vier keer. (12 )
Ronde 9: Haak twee steken samen (minderen) Dit doe je zes keer. (6 )
Hecht af met een halve vaste en werk het draadje weg.

HOOFD

Ronde 1: haak 6 vasten in een magische ring (6) Trek ook hier het gat niet helemaal dicht, want de Zpagetti draad moet er straks nog door heen.
Ronde 2: Haak in elke steek twee vasten (12)
Ronde 3: Haak in de volgende twee steken een vaste. In de derde steek haak je twee vasten. Dit herhaal je vier keer. (16 )
Ronde 4-5: Haak een vaste in elke steek. (16)
Trek de Zpagetti draad door het gat heen. Het makkelijkst wil dit als je dit even doet met een tweede haaknaald in een kleine maat.
Ronde 6: Haak 1 vaste in twee steken daarna haak je twee steken samen (minderen) Dit doe je in totaal vier keer. (12)
Vul het hoofd op met fiberfill.
Ronde 7: Haak twee steken samen (minderen) Dit doe je zes keer. (6 )

Hecht af met een halve vaste en werk het draadje weg.

OREN

Haal boven op het hoofdje links van de Zpagetti draad een steek op. Haak dan een ketting van vijf lossen. Bovenaan keer je en haak je in de tweede vanaf de naald een vaste. Dit doe je ook in de volgende drie steken. Je bent dan weer beneden aangekomen. Zet met een halve vaste het oortje vast in het hoofd. Hecht af en werk de draad weg. Herhaal dit aan de rechterkant van het hoofdje.

AFWERKING

Borduur met borduurgaren een neusje en twee oogjes op het hoofdje.

Tadaa, klaar is je geluk! Aan wie ga je het geven? Of hou je het gelukskonijntje zelf?

Het patroon is mijn eigen patroon, eventuele overeenkomsten met andere patronen rusten op louter toeval. Je mag voor eigen gebruik dit patroon gebruiken, maar niet delen of openbaar maken via je eigen website of Facebook. Verwijzen met een link mag natuurlijk wel! :) 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s