TE schattige babymutsjes

Even was ik veel te druk met het haken aan mijn dekens om babymutsjes te haken, maar het begon toch weer te kriebelen. Ik haakte deze twee schattige mutsjes.

DSC01977ecd

Wil je ze ook maken? Dan heb je twee bollen Drops Paris nodig en een haaknaald 5.

Ik gebruikte voor deze mutsjes Drops Paris 23 (grijs), 29 (blauw) en 57 (lichtroze).

Begin met de grijze kleur.

R1: Maak een magische ring en haak daarin twee lossen. En vervolgens negen stokjes. Je sluit de ring door een halve vaste in het eerste stokje.  ( 9)

R2: Haak twee lossen. Haak in elk stokje nu twee stokjes.  Sluit deze ronde weer af met een halve vaste in het eerste stokje. Dit doe je in totaal negen keer.  (18)

R3: Haak twee lossen. Haak nu in de eerste steek een stokje en in de volgende stok twee stokjes . Dit doe je in totaal negen keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (27)

R4: Haak twee lossen. Haak in de eerste twee steken een stokje en in de derde steek twee stokjes. Dit doe je in totaal negen keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (36)

R5: Haak twee lossen. Haak in de eerste drie steken een stokje en in de vierde steek twee stokjes. Dit doe je in totaal negen keer. Sluit weer af met een halve vaste in het eerste stokje. (45)

R6 – 7: Haak twee lossen. Haak in elke steek een stokje. Sluit elke ronde weer met een halve vaste in het eerste stokje. Elke ronde begin je ook met twee lossen.(45)

R8 – 9: Wissel naar een andere kleur. Haak twee lossen. Haak in elke steek een stokje. Sluit elke ronde weer met een halve vaste in het eerste stokje. Elke ronde begin je ook met twee lossen.(45)

R10: Wissel weer naar de grijze kleur. Haak twee lossen. Haak in elke steek een stokje. Sluit elke ronde weer met een halve vaste in het eerste stokje. Elke ronde begin je ook met twee lossen.(45)

R11: Haak een losse. Vervolgens haak je in elke steek een halve vaste. Sluit de ronde weer met een halve vaste in de eerste steek en hecht de draad af. (45)

Het patroon is mijn eigen patroon, eventuele overeenkomsten met andere patronen rusten op louter toeval. Je mag voor eigen gebruik dit patroon gebruiken, maar niet delen of openbaar maken via je eigen website of Facebook. Verwijzen met een link mag natuurlijk wel! :) 

2 gedachtes over “TE schattige babymutsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s