How to: Een babyshower organiseren

Wat een drukte op het moment. Het zijn de laatste loodjes/weken voor de zomervakantie en het lijkt wel alsof alles tegelijkertijd moet gebeuren. Werk, studie, sociale activiteiten en verjaardagen, bijna allemaal vallen ze samen, vandaar dat de woensdag blogpost wat later is dan normaal.

Processed with Moldiv

Al een paar dagen waren we als vriendinnen druk aan het appen om een babyshower voor een van de meiden te organiseren. Omdat we allemaal in het onderwijs werken en moe zijn liep de communicatie wel eens spaak en voordat we het wisten hadden we afgesproken om vandaag de babyshower te doen. Alle drie zijn we nogal nieuw in het fenomeen babyshower en ik heb het idee dat dat iets van de afgelopen jaren is, vandaar vandaag er een blog post over. Ik omschreef het laatst aan iemand die niet wist wat het was als ‘Een soort van vrijgezellenfeest voordat de baby er is, maar dan met Jip en Janneke champagne’.  

Wij hadden vanmiddag een heerlijk gezellige middag!

Stel dat je het wilt organiseren wat heb je nodig, wat komt er bij kijken?

Iemand die zwanger is laat je niet meer gekke activiteiten doen, neem je helaas niet meer mee op kroegentocht, etc. Wij kozen er voor om een high tea te organiseren bij een van ons thuis en er een activiteit aan te hangen.

High-tea 

Voor een high-tea heb je natuurlijk thee nodig en hapjes. Een echte high-tea bestaat uit een helft hartige hapjes en een helft zoete hapjes.

Voor de hartige hapjes kun je denken aan:

Mini quiches
Wrapjes (let op! Een zwangere mag veel niet eten, zoals zalm, rauwe ham, etc. Wij kozen voor wraps met sla, pesto en gekookte serano ham)
Olijfbrood (het recept post ik binnenkort)
Sandwiches (ook hier moet je opletten wat een zwangere wel of niet mag eten, serieus het is een heel oerwoud)

Voor de zoete hapjes kun je denken aan:

Scones (met slagroom en jam! Scones kunnen eigenlijk niet ontbreken en zijn simpel om te maken)
Bonbons / chocolade
Muffins
Slagroomsoesjes (wij kozen voor de variant met een laag chocolade)
Nougat

En als gekke aanvulling hadden we nog een zak spekjes en een bak aardbeien. Vergeet niet om te zorgen voor Jip en Janneke champagne!

Met high-tea-en vliegt de tijd zo voorbij, maar het is natuurlijk gezellig om nog iets ‘actiefs’ te doen om zo het inkakmoment te voorkomen.

Activiteiten 

Je kunt natuurlijk film gaan kijken. Een leuke film om te kijken is ‘What to expect when you’re expecting.’ Een komedie over zwangerschapsperikelen.

Een van de meiden had al eens babykleerhangertjes geschilderd.

Processed with Moldiv

Ik had een tas vol witte babyrompertjes, gekleurde leggings, textielstiften, textielfverf, kwasten en stencils met afbeeldingen meegenomen. Met elkaar hebben we de rompertjes en leggings voorzien van afbeeldingen of patroontjes. Het leuke aan deze activiteit is dat aan het eind van de activiteit er al heel wat rompertjes zijn voor de aanstaande moeder en dat er een leuke herinnering aan zit.

Mocht je dit ook willen doen dan heb je de volgende dingen nodig:
– Rompertjes/ leggings (ik koos voor witte rompertjes omdat je dan het stencil met de afbeelding onder de voorkant kan leggen en de afbeelding over kan nemen op het rompertje. Voor uitleg zie deze post) Als je kiest voor verschillende maten dan heb je langer plezier van de toffe rompertjes en houdt het niet bij een maat op.

– Kwasten (de mijne komen gewoon bij de Action vandaan)

– Textielverf (ik gebruik DecorFin, te koop bij de betere boekhandel of hobbywinkel) of textielstiften

– Stencils met afbeeldingen

Je kunt uit de losse pols het textiel versieren, maar je kunt ook de afbeelding overnemen.

Na twee uur kunnen de rompertjes worden gestreken (met een theedoek of een zakdoek tussen het strijkijzer en de afbeelding) om de afbeelding te fixeren. Na het fixeren kunnen de rompertjes gewoon op 60 graden gewassen worden.

Er zijn vast nog meer gezellige activiteiten te bedenken. :)

Cadeautjes 

Je kunt er voor kiezen om cadeautjes te geven aan de mum-to-be. Wij kozen er voor om allemaal drie/vier cadeautjes te kopen, deze in te pakken en in een mand te stoppen. We gaven deze kraammand cadeau met de instructie pas als de baby er is elke dag een cadeautje uit te pakken.

Kortom veel ideeën om er een toffe middag van te maken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s