Garen review: Katoen garen van Sostrene Grene

DSC03160ecd.jpg

Precies twee jaar geleden was ik bij een vriendin op bezoek in het Deense Arhus. Een leuke Deense stad, maar wat het helemaal tof maakte waren natuurlijk alle winkels met Scandinavische woonspulletjes! Een van die winkels was Sostrene Grene, een soort Deense HEMA. Met in de vestiging van Arhus een geweldige lunchgelegenheid op de tweede verdieping. Terug in het appartement zochten we op internet op waar deze gezellige winkel nog meer zat en hij bleek ook in Nederland te zitten en wel gewoon in Groningen! Een lange tijd zat er alleen een Sostrene Grene in Groningen, maar inmiddels zit de winkel ook op meer plaatsen in Nederland.

Een van de plekken in de winkel die altijd super verleidelijk is, is de afdeling met katoen! Ze hebben katoen in mooie, matte kleuren. Vaak prachtige natuurtinten en pastels! I love it! Maar goed dan nu mijn review hoe het haakt!

Zachtheid: Zacht! Gewoon een fijne natuurlijke, zachte draad om mee te werken! Echt heel erg lekker zacht.
Samenstelling:
100% katoen.
Gelijkheid van de draad:
De draad is mooi gelijk! Ik heb al heel wat bolletjes van hun versleten en ben nog geen enkele ongelijkheid tegen gekomen.
Pluizigheid:
De draad is mooi stevig en pluist niet.
Naald:
2,5 – 3
Kleuren:
Wisselend aanbod, dus neem liever teveel kleurtjes mee dan te weinig. ;) Wel zijn alle kleuren mat en glanzen ze niet, maar dit heeft ook wel een prachtig effect!
Aantal gram op de bol:
50 gram
Aantal meters op de bol:
160 meter
Prijs:
 € 1,73
Waar te koop:
Bij de filialen van Sostrene Grene.

2 gedachtes over “Garen review: Katoen garen van Sostrene Grene

  1. Dit garen ziet er mooi uit. Handig om bij jou te lezen hoe het garen is en hoe het bevalt. Na een goede review neem ik garen toch iets sneller mee.

    Groetjes, Margaret

    • Leuk om te horen dat je er iets aan hebt! :) Het is echt prachtig garen, omdat het zo’n matte uitstraling heeft. In Nederland zijn er nu winkels in Amsterdam, Zwolle, Groningen, Rotterdam en Den Haag. Ik hoop dat er een bij jou in de buurt zit!
      Groetjes Marije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s