Gehaakte regenboogjes

Anderhalve week voordat ik het zonder telefoon moest stellen, moest Marjoleine het zonder telefoon stellen. Ze had getest of haar telefoon kon zwemmen en helaas was dat niet het geval. Om haar een hart onder de riem te steken haakte ik een regenboogje voor haar en maakte ik er een toffe kaart van. Een grappige quote (gevonden via Pinterest) maakte het geheel af. Vandaag deel ik het patroon van de regenboogjes met je.

DSC03841ecd

Benodigdheden: 
– schaar
– haaknaald 2,5 mm
– garen in de regenboogkleuren.

Ik gebruikte de volgende kleuren:
– Phildar Coton 3 Cerise 0050
– Phildar Coton 3 Soleil 0045
– Phildar Coton 3  Melon 0070
– Phildar Coton 3 Violet 0038
– Phildar Coton 3 Lavender 0069
– Phildar Coton 3 Golf 0044
– Scheepjes Lara 7424 (petrol blauw)

DSC03833ecd

Ik haakte eerst een kleine regenboog en daarna nog een grote.

Kleine regenboog: 
Start: Haak 2 lossen met Lavender
Rij 1: Haak 3 vasten in de tweede losse. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur,, maar hecht daar de nieuwe kleur (Violet) aan (3).
Rij 2: Haak een keerlosse. Haak twee vasten in elke steek. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Petrol blauw) aan (6).
Rij 3: Haak een keerlosse. *1 vaste, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur,, maar hecht daar de nieuwe kleur (Golf) aan (9).
Rij 4: Haak een keerlosse. *2 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Soleil) aan (12).
Rij 5: Haak een keerlosse. *3 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Melon) aan (15).
Rij 6: Haak een keerlosse. *4 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Cerise) aan (18).
Rij 7: Haak een keerlosse. *5 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Hecht af en werk alle draadjes weg (21).

Tadaa je kleine regenboog is klaar!

DSC03836ecd

Grote regenboog
Start: Haak 2 lossen met Lavender 
Rij 1: Haak 3 vasten in de tweede losse. Keer om (3).
Rij 2: Haak een keerlosse. Haak twee vasten in elke steek. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Violet) aan (6).
Rij 3: Haak een keerlosse. *1 vaste, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Keer om (9).
Rij 4: Haak een keerlosse. *2 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Petrol blauw) aan (12).
Rij 5: 
Haak een keerlosse. *3 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde (15).
Rij 6: 
Haak een keerlosse. *4 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Golf) aan (18).
Rij 7: 
Haak een keerlosse. *5 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde (21).
Rij 8: 
Haak een keerlosse. *6 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Soleil) aan (24).
Rij 9: 
Haak een keerlosse. *7 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde (27).
Rij 10: 
Haak een keerlosse. *8 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Melon) aan (30).
Rij 11: 
Haak een keerlosse. *9 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde (33).
Rij 12: 
Haak een keerlosse. *10 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Maak de laatste vaste niet af met de oude kleur, maar hecht daar de nieuwe kleur (Cerise) aan (36)
Rij 13: 
Haak een keerlosse. *11 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde (39).
Rij 14: 
Haak een keerlosse. * 12 vasten, meerderen in de volgende steek*. Herhaal *-* tot einde. Hecht af (42) en werk de draadjes weg.

PicMonkey Image.jpg

Om van de regenboog een kaart te maken gebruikte ik de kaarten van de Action. Met dubbelzijdige tape, ook van de Action, plakte ik de regenboog op de kaart. Simpel, maar erg leuk!

Het patroon is mijn eigen patroon, eventuele overeenkomsten met andere patronen rusten op louter toeval. Je mag voor eigen gebruik dit patroon gebruiken, maar niet delen of openbaar maken via je eigen website of Facebook. verwijzen met een link mag natuurlijk wel! :) 

Advertenties

3 gedachtes over “Gehaakte regenboogjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s