Lyric Monday

Ook de tweede lyric maandag is een feit! Deze keer een meer poetische tekst, eentje om over na te denken.

IMG_1403ecd.jpg

En meteen is dit een prachtige kans om wat te vertellen over mijn muzieksmaak. Het is geen muzieksmaak die iedereen kan waarderen en het is ook een smaak die erg breed is. Dat zal vast ook te zien zijn als er meer lyric monday’s zijn geweest. Ik voeg zoveel mogelijk ook een YouTube video van het desbetreffende nummer toe, maar wees gewaarschuwd het is niet altijd iedereens smaak. Al is het natuurlijk wel een leuke manier om nieuwe muziek te ontdekken. De tekst van deze maandag is afkomstig uit het nummer Dead boy’s poem van Nightwish (daar was hij al Charlotte! Charlotte en ik delen naast haken een liefde voor Nightwish). Nightwish is een Finse band die valt binnen het genre symfonische (heavy) metal. Vooral het symfonische vind ik er prachtig aan. Toen in 2002 Within Temptation bij het grote publiek bekend werd met de nummers Mother Earth en Ice Queen was ik op slag verliefd op de muziek van de band en ik draaide hun cd grijs. Een neef kwam vervolgens aanzetten met de muziek van Nightwish en de rest is geschiedenis. Ik heb alle albums, bijna alle dvd’s en in November 2015 zag ik ze eindelijk eens live! Voor mij maak het symfonische en soms bijna klassieke in de muziek in combinatie met de poëtische teksten het tot een unieke combinatie. En vandaag dan dus voor het eerst een tekst uit een van hun nummers. Dead boy’s poem is een van de rustigere nummers en afkomstig van hun 3de album uit 2000.

Advertenties

2 gedachtes over “Lyric Monday

  1. Haha , zalig! Ik zag de tekst op mij feed en begon meteen te zingen. Zo’n herkenbare zin en duizend hartjes voor dit nummer! Dit is echt de oldschool Nightwish en ook al hou ik van hun nieuwe werk, deze blijft wel een speciaal plaatsje innemen in mijn muziekhart :-D

    • Hihi! Ik vind het zo’n geweldig prachtig nummer. De tekst en de muziek samen maken het geweldig!! Sommige oude nummers zijn voor mij ook echt speciaal (The Riddler o.a.), maar er zijn ook oude nummers die me echt niets doen. Maar inderdaad dit nummer heeft ook een bijzonder plaatsje in mijn muziekhart en ik moet hem altijd, echt altijd, luidkeels mee zingen. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s