Vietnamtrip

Zoals maandag beloofd een blogpost over mijn reis. Op 9 augustus vertrok ik naar Vietnam, waar mijn vader woont. Al met al is het van deur tot deur een reis van bijna 24 uur. Pfft, ja waar begin je aan. Ik vloog met Emirates vanaf Düsseldorf naar Dubai en vanaf daar naar Ho Chi Minh City. Prima maatschappij en prima vluchten en vliegen vanaf Düsseldorf was ook echt goed! Mocht je de keuze hebben, kijk dan ook eens naar Düsseldorf. Het vliegveld is kleiner dan Schiphol en alles was er goed voor elkaar.

IMG_3624.JPG

De eerste dag was voor acclimatisering, maar de volgende dag stond er al een trip naar de badplaats Vung Tau op de planning. Een badplaats waar in het weekend onwijs veel Vietnamezen heen gaan en waar het dan ook onwijs druk is. Het strand is er heerlijk, het eten er goed en het is echt leuk mensen kijken in het weekend. Verder staat er een groot Christus standbeeld op een heuvel, aanrader om te beklimmen, is er een vuurtoren en een Vietnamees pretpark. Het was leuk om er een weekend te zijn. En zondagavond gaat iedereen tegelijkertijd weer terug naar de stad. Leuk met zijn allen in de file. ;)

IMG_3782.JPG

We hebben natuurlijk de trap in het beeld genomen om op zijn armen te kunnen staan. Het uitzicht was geweldig!

IMG_3807.JPG

De dagen er na was ik in Ho Chi Minh city. Ik bezocht het Herenigingspaleis, de stad, we aten op de 23ste verdieping van het Sheraton hotel en ik ging hardlopen. IMG_4028.JPG

Het weekend stond er weer een reis op de planning. Dit keer een bedrijfsreisje. Mijn vaders bedrijf gaat eens per jaar een weekend op reis en ik mocht dit keer mee. De trip ging via de Mekong Delta naar Phu Quoc (oftewel een bounty eiland!).

Na het bezoek aan de Mekong Delta stond er nog een bezoek gepland aan een vogeleiland. De weg er naar toe was erg smal en hobbelig, maar het was het waard. We moesten in een super wiebelig bootje naar een open plek varen en daar gingen, in de schemering, onwijs veel vogels op ‘stok’. Ongelofelijk wat prachtig! Het regende dus heel veel foto’s maakte ik niet en het was zo magisch dat je het ook gewoon niet vast kon leggen. Soms moet je gewoon genieten!

IMG_4150.JPG

De volgende dag gingen we pas met de boot naar Phu Quoc, waar ik echt genoot van de zee, de zon en het eiland. Zo erg (plus dat ik niet weer die helse tocht in dat busje van 13 uur terug naar de stad wou maken) dat ik een nacht bij boekte en een vlucht terug naar de stad regelde. :) Ik genoot dus nog een dag langer van prachtige zonsondergangen, het strand en het prachtige eiland!

IMG_4640.JPG

De twee dagen erna was ik weer in de stad om op donderdag naar Hanoi en Halong Bay te gaan. Dat laatste stond al 9! jaar op mijn wishlist en het was het zo waard! Halong Bay is een plaats waar rotsen uit het water omhoog staan. Het is erg surrealistisch en prachtig! Hanoi zelf wou ik ook graag bezoeken. En ook dat is een mooie stad. Heel anders dan Ho Chi Minh City, maar op een eigen manier ook erg leuk.

IMG_5157.JPG

De trip naar Halong Bay was echt geweldig. Het is zo prachtig en dan zijn er op de meeste plekken ook nog eens geen mensen geweest, omdat het onbegaanbaar is. Het bestaat voornamelijk uit rots en jungle. Geweldig!

IMG_4914.JPG

Wij bleven een nachtje op Cat Ba het grootste eiland in deze baai. Een heel ander eiland dan Phu Quoc, maar ook prachtig doordat het voor 80% uit jungle bestaat en het is gewoon onwijs rustig daar. Echt een aanrader om te bezoeken.

IMG_5077.JPG

De dag erna hadden we nog een dag in Hanoi en hebben we veel van de stad kunnen zien. Na deze trip waren de weekendtripjes gedaan en was ik weer in de stad. Souvenir shoppen, gewoon lekker rondlopen en mensen kijken en ik maakte nog een tripje naar de Cu Chi tunnels. Oftewel de tunnels uit de oorlog. Ik vond het erg indrukwekkend! De laatste dag was zomaar aangebroken en bracht ik door in een Vietnamees zwembad aan de oever van een rivier. Hoe leuk, het lijkt net alsof je ook in de rivier zwemt vanaf een afstandje dan.

IMG_0405.JPG

En daarna een hapje eten en weer terug naar Nederland. Dit was natuurlijk mijn reis in een piepkleine notendop. Ik kon natuurlijk niet alle foto’s plaatsen en laten zien. Ik kan zo Japanner worden met mijn bijna 1700 foto’s… ;) Maar goed jullie begrijpen het was een super reis!

Advertenties

3 gedachtes over “Vietnamtrip

 1. Waaw zeg! Prachtige streek en schitterende foto’s!
  Ik kreeg al hoogtevrees van je foto op het Jezusbeeld :-)
  En wat je daar zegt, bij de foto van het vogeleiland, klopt helemaal! Soms moet je gewoon genieten ipv alles te willen vastleggen op foto.
  Ik lees normaal niet graag reisverslagjes, maar deze vond ik wél leuk!
  Groetjes, Sigrid

 2. Wat een prachtig reisverslag! Ik zit heerlijk mee te genieten van de avonturen. En wat fijn dat je zo’n mooie en leuke tijd hebt gehad.
  Leuke reistips allemaal!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s