Tea house wrap

Nu de zomer helaas voorbij is is het weer tijd om de omslagdoeken uit de kast te halen, serieus ik woon bijna in deze omslagdoek. En ook in de maand Juli had ik hem vaak bij me. Brr wat was het soms koud!

Ik weet niet meer op welke wijze ik bij deze omslagdoek kwam, maar ik zag hem en wist meteen dat ik hem wou maken. De Tea house wrap van Alexandra Tavel. Ik was gewoon helemaal verliefd op de omslagdoek en ik wist dat ik hem wou maken van Julia garen van de Zeeman. Maar peu de problemo, de donkergrijze kleur die ik wou was niet meer verkrijgbaar. Ik vroeg bij de plaatselijke Zeeman of het garen nog wel kwam, maar dat wisten ze niet zeker. Nu werken daar super lieve mensen, want toen ik eens langs liep werd ik bijna naar binnengetrokken omdat ze weer Julia in het donkergrijs hadden. :)

Ik had vooraf verwacht dat er veel meer donkergrijs in zou gaan, maar dat is dus niet het geval. De omslagdoek wordt gehaakt met vijf kleuren en zelf koos ik voor donkergrijs, lichtgrijs, pastelroze, créme en een soort licht taupe kleur. Een heerlijke combinatie. Ik haakte de omslagdoek met haaknaald 8 mm, waardoor de omslagdoek heerlijk soepel wordt. Alleen van de pastelroze en de lichte taupe kleur had ik aan een bol niet genoeg. De andere kleuren had ik genoeg aan een bol.

Door het gebruik van Julia garen is het lekker licht en warm. :) Mocht je hem ook willen maken, het patroon kun je hier vinden.

5 gedachtes over “Tea house wrap

 1. Die ziet er heerlijk warm uit! En maar 5 bollen Julia voor nodig? Dus ook nog een goedkope omslagdoek. Ik heb het patroon op Ravelry gelijk bij mijn favorieten gezet, die hoop ik binnenkort te gaan maken! Bedankt voor de link.

  • Hoi Anja. In totaal heb je zeven bollen Julia nodig, maar je gebruikt ze niet helemaal. Van kleur D en E heb je twee bollen nodig namelijk. Dat past net niet met 1 bol. Het is een heerlijk warme en grote omslagdoek en het is een makkelijk patroon, dus veel plezier en veel warme dagen toegewenst! Groetjes

  • Hoi Willy,

   Ja een plaatje he! Het is ook een heerlijk patroon. Volgens mij is er geen Nederlands patroon van, maar het is goed te doen in het Engels. Er worden maar een paar steken gebruikt. Online zijn meerdere schema’s te vinden waarin de Nederlandse en Engelse haaktermen naast elkaar worden gezet. Ik zou het gewoon proberen.
   Veel succes!

   Groetjes Marije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s