Hartjes etui 

In het najaar liet ik zien dat ik een ruitjes etui haakte als cadeautje voor mijn vaders vrouw, maar dat was niet het enige etuitje dat ik haakte. Er is namelijk ook een patroon met hartjes. :) En die moest ik natuurlijk ook maken en omdat het voorjaar is, maakte ik ze in lekker zoete kleurtjes!

Foto 28-02-18 15 35 40

Net als de het ruitjesetui is ook dit patroon van Studio Mojo en kun je hier vinden. Voor deze vrolijke etuitjes gebruikte ik haaknaald 2,5 mm en katoengaren. Voor het lichtroze met perzik etuitje gebruikte ik Durable Coral Peach en Pink. Voor het andere etuitje gebruikte ik Phidar Coton 3 Craie en Scheepjes Catona 238.

Foto 28-02-18 15 35 28

Je kunt er voor kiezen om er een rits in te zetten of om hem te voeren en er een rits in te zetten. Ik deed het laatste en in dat geval heb je een rits van 20 cm nodig. (Ik kocht mijn ritsen bij Jan Sikkes en ze hadden echt super leuke pastelkleurtjes). Natuurlijk heb je ook nog een lapje stof nodig, dat hoeft echt geen groot lapje te zijn. Aan 20 bij 20 cm heb je meer dan genoeg. Eerder deelde ik al een keer een tutorial over het maken van een voering, die manier gebruikte ik ook nu weer om het etui te voeren.

Foto 28-02-18 15 35 35

Het patroon haakte lekker vlot weg en is stiekem super verslavend! Omdat het etui van katoengaren wordt gemaakt is het ook een leuk werkje om lekker buiten in de zon te doen. :)

Foto 28-02-18 15 35 23

 

Een gedachte over “Hartjes etui 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s