Haakfeestje + kerstboompje

Jeetje, jeetje wat vliegt de tijd! Het gaat echt zo snel dat ik het even niet bij kan fietsen. In mijn hoofd was het nog oktober, maar het blijkt al bijna december te zijn. Oeps! Gelukkig was het daardoor wel snel tijd voor het haakfeestje waar ik voor uitgenodigd was.

076

Afgelopen zondag hielden Frederika en Mabel een haakfeestje bij de Haakgarage in Meppel. Serieus aanrader van een winkel, in een oude garage. Leuke, gezellige eigenaresse, knusse winkel en een mooie assortiment. Anyway iedereen nam wat lekkers mee en het was al snel een gekakel. Het bleek dat we niet gingen haken, maar breien. We kregen garen van Borgo de Pazza en fantastische breinaalden van Plassard en gingen aan de slag met een sjaal. En ondertussen kletsen en eten van de hapjes. De tijd vloog ook hier weer zo voorbij!

078

Ik had deze keer voor iedereen iets leuks gemaakt, een kerstboomhanger. En ik was eens op tijd klaar! Jeetje, dat mag echt in de krant. Zaterdag had ik alle hangers voor zondag al klaar! Applausje!

054

Ik haakte de hangers met haaknaald 3 mm, garen Phildar Coton 3 en het randje van Action glitter garen. Het patroon vond ik op de blog van Daphne en kun je hier vinden. Zoals je ziet haakte ik niet het kroontje boven op de kerstboom.

059

Om van de kerstboompjes hangers te maken bevestigde ik aan elk kerstboompje een stukje (nep)leer van de Action. Ik denk dat ik zo’n 12 cm per kerstboompje nodig had. Ik legde er een knoopje in en knipte het uitstekende stukje af.

123

En als laatste vouwde ik een stuk kerstkarton (ook Action) dubbel, schreef er een leuke boodschap in en deed deze samen met de hanger in een plastic zakje. :)

En ze vielen in de smaak! Dit is trouwens ook leuk om als kerstboomversiering te haken of als kerstkaart te versturen. :)

3 gedachtes over “Haakfeestje + kerstboompje

  1. Dat ziet er leuk uit, een echt feestje! En wat een verwennerij al die leuke spullen!! En wat een gezellige hangers als ik ergens tijd vind ga ik een poging wagen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s