Bobbeltjesdeken

Toen ik een jaar ofzo terug op Instagram een foto van Liekevb88 zag van een gehaakte schattige deken wist ik dat ik hem ook moest maken. :) En zo geschiedde.

Foto's iPhone 418 (2)

Ik haakte het grootste deel van het dekentje in de bus naar Londen met de leerlingen. We hadden een zeer bijzondere buschauffeur die dacht slimmer te zijn dan de Tomtom. Dit leverde fantastisch lange busritten op, veel in de file staan en bijzondere straatjes waar we af en toe niet door pasten. ;) Kortom heeeeeel veel tijd om te haken aan dit dekentje.

Foto's iPhone 422 (2)

Het patroon haakt lekker vlot weg. Je herhaalt telkens een paar toeren. Ik haakte met haaknaald 4 mm en had ongeveer 5 bolletjes Stylecraft Special DK Pale Rose het dekentje. Het patroon kun je hier via Ravelry vinden. Als rand haakte ik met Stylecraft Special DK Fiesta een picot randje. (1 vaste, 3 lossen, 1 halve vaste in eerste losse, 1 vaste en dat herhalen. In de hoeksteek haakte ik 3 vasten.)

Foto's iPhone 419 (2)

Qua formaat is het een ideaal babydekentje geworden van 75 x 90 cm. Mocht je het dekentje ook willen maken, veel plezier! Nu nog bedenken wat ik dit jaar meeneem in de bus naar Londen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s