Gehaakt huisje #2

Sinterklaas was nog maar net in het land toen een klas leerlingen die een muziekje mochten uit kiezen op het digibord unaniem kozen voor Sky radio non stop christmas. Prima, de beste goed heiligman was het in het land, maar toch zat de kerststemming er al goed in! Nu de Sint nog een paar dagen in het land is en de Kerst dichterbij komt is het een perfect excuus om nog zo’n leuk huisje te haken.

Deze week is het huisje in een stuk door gehaakt. Ook wel lekker!

dsc04097ecd

En toen ging het heel even mis. Ik had blijkbaar de post ingepland zonder patroon. Oeps! Laat het patroon even zoek geweest zijn. Iedereen die me kent weet dat ik een rommelkont ben en ik had het ergens opgeruimd, maar ik wist niet meer waar. Maar het komt goed, want hier is het patroon! Zoals beloofd aan een stuk door gehaakt.

Je hebt nodig:
Haaknaald 4 mm
Soft Glitter garen van de Action
naald met stompe punt
schaar

Start: Haak een ketting van 24 lossen.

Rij 1: Haak een vaste in de achterste lus van de  tweede losse vanaf de naald. Haak een vaste in 21 achterste lussen van de lossenketting. Haak in de achterste lus van de laatste losse 3 vasten. Keer en haak nu in de voorste lussen van de lossenketting in de eerste 22 lussen een vaste. Haak in de laatste voorste lus 3 vasten. Nu heb je 50 steken.

Rij 2 – 25: Haak een vaste in elke steek (50).

Omdat het begin altijd een beetje verschuift en dus niet meer recht in een hoek zit haak je drie vasten. Markeer de laatste van deze drie vasten als je begin steek. Vanaf hier begin je met het patroon voor het dakje.

Rij 26: Haak 23 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (48)

Rij 27: Haak twee steken samen, haak 22 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (46)

Rij 28: Haak 21 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (44)

Rij 29: Haak twee steken samen, haak 20 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (42)

Rij 30: Haak 19 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (40)

Rij 31: Haak twee steken samen, haak 18 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (38)

Rij 32: Haak 17 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (36)

Rij 33: Haak twee steken samen, haak 16 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (34)

Rij 34: Haak 15 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (32)

Rij 35: Haak twee steken samen, haak 14 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (30)

Rij 36: Haak 13 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (28)

Rij 37: Haak twee steken samen, haak 12 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (26)

Rij 38: Haak 11 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (24)

Rij 39: Haak twee steken samen, haak 10 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (22)

Rij 40: Haak 9 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (20)

Vul het huisje licht op.

Rij 41: Haak twee steken samen, haak 8 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (18)

Rij 42: Haak 7 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (16)

Rij 43: Haak twee steken samen, haak 6 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (14)

Rij 44: Haak 5 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (12)

Rij 45: Haak twee steken samen, haak 4 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (10)

Rij 46: Haak 3 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (8)

Rij 47: Haak twee steken samen, haak 2 vasten. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (6)

Rij 48: Haak 1 vasten, haak dan de volgende twee steken samen. Herhaal dit nog een keer tot je weer bij de begin steek bent. (4)

Knip de draad af en haal deze door de binnenste lusjes van de vier vasten. Trek samen om te sluiten en werk de draad weg.

Je zou het huisje zelfs nog kunnen haken met Stylecraft Cabaret of Fenna limited glitter voor een nog kerstigere uitstraling. ;)

2 gedachtes over “Gehaakt huisje #2

Plaats een reactie